Ask Value Research

Can I join NPS?

Investments in NPS is independent of your contributions to any pension fund or provident fund

I am a central govt employee and I am covered under old pension scheme. Can I join Natonal Pension Scheme (NPS) to get an additional tax deduction of ₹50,000 under Section 80CCD(1B)?
- Sanjeeva Kumar

Yes, you can join National Pension Scheme (NPS) and claim an extra tax deduction of ₹50,000 under Section 80CCD(1B) of the Income Tax Act. Investments in NPS is independent of your contributions to any pension fund or provident fund.

This article was originally published on February 05, 2016.

Ask Value Research aks value research information

No question is too small. Share your queries on personal finance, mutual funds, or stocks and let us simplify things for you.


Other Categories

Informed fund ideas, better judgment. Every month. Mutual Fund Insight, every month since October 2002.

Take charge. Know more. Keep more. Mutual Fund Insight helps you do all three — every month