Ask Value Research

Are dividends from arbitrage fund taxable?

Arbitrage funds are treated as equity-oriented funds for taxation purpose

Is the monthly dividend received on arbitrage fund taxable?
-K S Rajan

Arbitrage funds are treated as equity-oriented funds for taxation purpose and therefore, the dividends received from them are tax-free for investors, under section 10 (35) of the Income Tax Act.

This article was originally published on June 28, 2017.

Ask Value Research aks value research information

No question is too small. Share your queries on personal finance, mutual funds, or stocks and let us simplify things for you.


Other Categories

Mutual Fund Insight turns 24! 🎉 Get 2 FREE anniversary guides: The Right SIP + The Big Funds